Юмруците,
са мъничките истини
в служебните вакханалии.
Юмрук ли си –
ще си,
над земните неразбории.
Започнало се всичко от тоягата,
на първобитния човек...
То, времето било такова –
тоягите, използвали за лек!
Тепърва зародилата се сатира,
наложило се бързо да замлъкне –
лечителните здрави дряновици,
не дали и дори, да гъкне.
Това е –
древните, наистина
не са си правили шега!
Но, има и нечути истини
в съвременните луди времена:
- Продаваш ли,
купуваш ли, човеко,
все губиш –
слепият,
е сляп...
“Пази, о Боже,
да прогледне сляпо!” –
Прогледналото,
лакомей за власт!
© Бостан Бостанджиев All rights reserved.