Dec 8, 2020, 7:32 PM

ДЕКЕМВРИ 

  Poetry » Other
443 2 0

 

ДЕКЕМВРИ

Декември, последният лист в календара,
той в дните си весели празници носи.
С декември си тръгва годината стара,
а с нея и куп нерешени въпроси.

 

Студът ни сковава в уютните къщи,
пощипва ни бузките в дните тъй къси,
по-често небето оловно се мръщи
и ситнички, ледени капчици ръси.

 

Елхите с играчки окичени греят,
подаръци трескаво всички купуват
и коледни песни дечицата пеят,
а в тихите нощи звънчета се чуват.

 

Декември пристига изпълнен с надежда,
по Коледа всеки духа му усеща,
към дните настъпващи трезво поглежда
и весело Нова година посреща.

Николай Димов

© Николай Димов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??