Бедна къщурка. Влага и студ.
Едничко одеало, нагризано от плъх.
Дим от комина в празнични дни.
Бабата спи.
Тенджера празна кънти.
Един-два картофа, водата ври.
Постни делници от фасул и ориз.
Зимъс - сланина и праз.
Кучешкият живот е по-добър!
По широкия свят скитат наследници.
Един път в месеца телефонът звъни,
елеминирайки тежките делници.
© Василка Ябанджиева All rights reserved.