Прошепна демона на своята любима:
"Неистово желая само теб!"
и с устни тръпнещи горещо я целуна
по естетически красивото лице.
А тя с загадъчна усмивка го попита:
"Защо се влюби точно в мен -
заради прелестното тяло на богиня
или това, което нося вътре в мен?"
Пък той учудено се взря във нея:
грешно явно бе я преценил,
защото беше си помислил, че е лека,
плоскоумна хубавица с марков грим.
Но тя, оказа се, че не разбира
единствено от скъпи лъскави неща
и че за нея сексът не е само химия -
едно първично задоволяване на сетива.
А показа също, че е чувственост,
приказно преплитане на две тела
и красотата, външната, е твърде преходна,
затова по-ценна е тази във душевността.
© Ивето All rights reserved.