Feb 28, 2021, 7:42 AM

Демони 

  Poetry » Phylosophy, Other
203 0 0

                                                        Демони

 

Нощем в душата ми демони бушуват,

в съня злодейте  ми в нея тършуват.

Търсят да намерят в мен нещо лошо,

а намират единствено едно,добро!

 

Те борят се в душата ранима  на поета,

с добрите сили водят жестока борба.

Да знаеш  колко трудно е за мен това,

горя, изгарям и възкръсвам от пепелта!

 

Доброто и Лошото водят неспирно борба,

бял ангел и черен демон в моята душа!

Моят ангел побеждава, той носи светлина,

вярвам в това ,след тъмната нощ идва деня.

 

И ще изгрее Слънцето красиво сутринта,

ще стопли моето тяло и моята и диша.

Тъмните сили останали победени в ноща,

а над мен белият Ангел е разперил крила!

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??