Демони
Нощем в душата ми демони бушуват,
в съня злодейте ми в нея тършуват.
Търсят да намерят в мен нещо лошо,
а намират единствено едно,добро!
Те борят се в душата ранима на поета,
с добрите сили водят жестока борба.
Да знаеш колко трудно е за мен това,
горя, изгарям и възкръсвам от пепелта!
Доброто и Лошото водят неспирно борба,
бял ангел и черен демон в моята душа!
Моят ангел побеждава, той носи светлина,
вярвам в това ,след тъмната нощ идва деня.
И ще изгрее Слънцето красиво сутринта,
ще стопли моето тяло и моята и диша.
Тъмните сили останали победени в ноща,
а над мен белият Ангел е разперил крила!
© Валентин Миленов Всички права запазени