Sep 29, 2010, 1:23 PM

*** (Денят създава венец от цветове...) 

  Poetry » Love
498 0 3

*** (Денят създава венец от цветове...)

 

Денят създава венец от цветове,

които нощта безсърдечно разплита.

Мисли и думи изпращам към нея,

за куриер си взех бялата птица.

 

Отдавна старицата всичко предрече,

а на нея отказа ти да повярваш.

Прие го за странна забавна история,

която на приятели да разказваш.

 

Следваш в живота своя прокоба

да търсиш любов, без да намираш.

Навярно защото ти бе отхвърлил

злато и камъни да събираш.

 

Призрачен кораб пори вълните,

дрипави скелети наливат се с ром.

На дъното вече обрасъ л е с миди

блян за мъничко обич и топъл дом.

 

Под миглите копринено-призрачни

черни дула застрелват с мълчание,

за чувства на Гърбушко и Канио

още напомнят парижки камбани.

 

© Вили Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, че сте го погледнали. Също и за мненията.
    Да, вярно е, че има различия. Но един човек ще разбере всичко. И за мен това е достатъчно. Защото съм откровен, а нали и сайтът се нарича "Откровения"?
  • Не съм убедена, че това е точното определение, но да, посланието и чувствата, които поражда са различни в края на стиха.
  • До третата строфа вкл. - добре, бива ...
    ...от там нататък за мен стихът е изнасилен ...
Random works
: ??:??