Детелина
Търсих щастие. Намерих
детелина с пет листа.
Защо тъй се начумерих
с литването на деня?
Детелина – нестандартна,
не със четири, а с пет.
Дали не е тип хазартна?
Дали носи тя късмет?
Пет листа се завъртяха
с раждането на нощта.
В чудни сънища трептяха...
Съмна. Утро. Суета...
© Надежда Борисова All rights reserved.