Oct 25, 2013, 8:18 PM

Детето 

  Poetry » Other
336 0 2

Детенце намери старинна парица

във прашния бабин, тайнствен долап

и стисна я в своята малка ръчица.

Със нея реши да си купи бял хляб,

 

че вечно горчеше му хлябът им чер.

(Бонбони не бе и сънувало то),

но днес провървя му – парица намери...

А може би трябва му ново палто,

 

че вечно износваше кърпени дрехи –

от кака, от бати, от някой голям.

Къщурката беше със килнати стрехи...

„Дали пък за покрив парите да дам?”

 

Детенцето чуди се, дълго умува.

Парицата беше за много неща –

не просто монета... Защо ми се струва,

че то си намери парченце мечта?

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много!
  • Наистина много мило и тъжливо стихо, Нина!Майстор си на чувствата!
    Поздрави от мен! Хубави събота и неделя!
Random works
: ??:??