Jan 4, 2009, 10:13 AM

Дилема 

  Poetry » Civilian
858 0 4

Моят живот си е мой.

Той не е приказка бяла,

нито аз съм приказна фея,

дошла от нереалния свят.

Животът е сурова и вечна борба.

Пресукана нишка от прежда,

сядена от молец,

младо листо от липа,

пастелна кутия с шарени краски,

късче светлина, затворено

от междупанелно пространство,

искрица от лятото в буркана от сладко.

Възвишени цели, мрачни интриги,

трудна задача, теорема, аксиома,

или началото на нов роман.

Моят живот си е мой.

© Павлина Петкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??