Дим
( В. Казаков )
Ако сега се открехне вратата към Ада
по пътя в живота на всички посоки,
колко пъти ще минеш през клада,
без укор и стон - на душата насоки?
Ако вътре в тунела е жега - изгаряш,
а вън искрица една само проблясва,
колко пъти в умора догаряш
без користен страх в ума да надвисва?
Ако хиляди демони напитят трупа ти,
а в утрото тръпнат две честни очи,
колко пъти ще жертваш духа си
без скрити в утеха бледи лъчи?
Ако кървиш от измама - сломено сърцето,
а вън е твоят Ангел един,
не прошепвай: "Върви, върни се в небето!",
Той не иска за теб да остане семпъл спомен от дим!
© Велислав Казаков All rights reserved.