Jul 8, 2012, 10:28 PM  

Дисонанси 

  Poetry » Other
573 0 7

Не израстнах под пъстри платна

на витрини, реклами кичозни.

Мен над люлката майка ми пя

за хайдути и битки чутовни.

 

Не съм тичал по градски паваж,

ни из парка, изкусно поливан,

а в класили жита не веднаж

от осилите остри съм милван.

 

И любов в градски дим не познах –

сред чернилка дали тя се помни?

Аз обикнах простора! Без страх

съм разнасял студените стомни

 

на жетварите в летния пек,

на косачи в откосните рани –

свиден спомен от предния век,

като щит днес от хули ме брани.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??