Jan 21, 2017, 11:19 AM

Джоконда 

  Poetry » Love
369 3 7

Какво видя във тебе Леонардо –

погледа, усмивката, изящните ръце,

дълго те рисува и остави

в историята тайнственото ти лице.

 

Коя си ти? Мона Лиза?

Или сънят, изгарящ всяка нощ

очи, които те следят, не дават мира

устните, застинали във ням въпрос.

 

Тайни много. Ще гадаем и се питаме.

Джокондата ще се усмихва в различни цветове,

но винаги, когато във любов се вричаме,

ще чувстваме как бие  нейното сърце.

 

Януари,2017

Варна, Гавраил

© Гавраил Йосифов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??