Студен е деветнайсти февруари,
мъглив, дъждовен и печален ден!
Сълзите си преглъщайки, България
към Левски гледа – свят и озарен!
Отеква звън на горестна камбана –
разчетен само от сърцата код!
Апостоле, единствен Ти остана...
и вярата в това, че сме народ!
© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.