Jun 28, 2009, 1:11 AM

Днес... А утре? 

  Poetry » Other
690 0 3

Днес е трудно да погледнеш в огледалото

и да видиш нищото.
Днес е трудно да повярваш

в себе си.
Днес е трудно да приемеш

поражението.
Днес е трудно да се справиш

с болката.
Днес е трудно да повярваш

в някой друг.
Днес е трудно да видиш себе си

в очите на другите.
Днес е трудно да обичаш

със сетни сили.
Днес е трудно да вярваш

в шантави илюзии.
Днес е трудно да се надяваш

на сбъдването на мечтите.
Днес е трудно да откриеш

смисъла за живот.
Днес е трудно да бъдеш

себе си...

Днес е трудно...

Но утре нека бъде по-добре!

© Плами Стойкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Невероятно...
  • Утре е вчерашното днес...Всеки ден е така...Точно това са трудните неща - разпознал ги е този стих, а това е вече път към победата над трудното.
  • Да, ами ако няма утре? Нека го случим днес, нищо, че е трудно първите крачки винаги са трудни.
Random works
: ??:??