В съвремието трудно,
човекът живее затворен,
във страх!
От себе си отровен,
плаща с кръвта си всеки залък хляб!
Служи на комплекси,
робува и на предразсъдъци,
живее без да слуша кефа си -
сухо и в шаблон!
Но нека на съвременният човечец
да отдадем поклон!
Че скоро ще умре,
без дори да разбере!
© Добромир Иванов All rights reserved.