Jun 11, 2007, 5:24 PM

Дните на лятото 

  Poetry
606 0 12
На лятото ятото,
високо издигнато,
лети в синевата,
ефирно трепти,
изписва дъга
по небето,
безбрежното,
с лазурните
сини мечти.
Във панделки бели
косици заплели
на плитчици,
светли лъчи
звънят над житата,
камбанки развели
на лятото
златните дни.
На лятото ятото
от дните най-сините
се спускат
по бели води,
и весело пеят
в морето
пенливите пръски
на летните дни.

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??