Jul 6, 2015, 11:04 AM

Добрите хора 

  Poetry » Other
472 0 1

Добрите хора бързо отминават
зад хоризонта на живота опустял,
а вътре в нас остава тишината,
искри от спомена недоизтлял...

 

И бързат те през нашите години,
оставяйки в дните ни следа,
а после мигом ги поглъща
в паст зловеща вечността..

 

Можеше безброй добри усмивки
в дните божи да си подарим
и още малко да сме двама,
преди отново да се разделим..

 

От свят добър, в който днес си ти,
ме гледаш благо с топлите очи,
на рамото ми слагаш ти ръка,
дочувам сякаш твоите слова.

 

И пак в радост грее ми душата,
че ето двама ще сме в света,
но в миг отново се събуждам
и чувам само вятъра в нощта...

© Боян Дочев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??