Добрите момичета спят у дома
П. Лулова
Добрите момичета спят у дома,
до смърт уморени от работа,
улисани в грижи по свойте деца,
забравили що е свобода...
Добрите момичета спят у дома,
... като Пепеляшки слугуват
на оня, дето е вирнал крака
и с чаша ракия ги псува...
Добрите момичета спят у дома,
но бавно и сигурно тлеят,
проклинайки с болка свойта съдба,
не искат дори да живеят...
Добрите момичета спят у дома,
но със себе си не разполагат...
След двайсет години окови чрез брак,
се чудят къде да избягат...
Добрите момичета спят у дома,
уж толкова кротки и верни,
събудили в себе си свойте деца,
усещат колко са смели...
Добрите момичета само спят у дома,
а мечтаят за обич безпаметна...
Принца го срещат само в съня,
а денем живеят със спомена...
Добрите момичета ще издържат!
И няма да влязат във грях,
стига да вярват, че някъде там
с любов някой мисли за тях...
© Сиси All rights reserved.
Те,силните, инак намират му колая:
на някой слаб надявайки хомота
впрягат го да тегли чак до края!...
Сисиииии!...А аз съм лошо момиче! Не се спирай при мен и не ме слушай- и теб ще направя лоша! ))) Много ме натъжи творбата ти! Върна ме в неприятни спомени от преди 20г. Слава Богу, че са вече само спомени, защото станах наистина ЛОШО МОМИЧЕ! Поздрав!