Dec 11, 2013, 3:59 PM

Добрият 

  Poetry
1047 0 4

Вие влюбвате се в лошите момчета -

макар че лъжат и изневеряват.

Телефоните ви - за другите - са заети.

Добрите - те са скучни и не стават.

Обиквате пиянката... И кръшкача.

Той е къде-къде по-интересен.

А за добрия - никоя никога не плаче.

Добрият - той е предвидим и лесен.

А лошото момче скандали, спори...

И чакате го до късно - всяка вечер.

Добрият - много-много не говори.

Неловък е. И скромно е облечен.

Добрият - той не гледа вашата пазва -

а винаги ви гледа във очите.

Той думата и честта си не погазва.

Но с него - вие не щете да полетите.

Добрият... Всъщност това е онзи някой -

който прощава на капризното момиче.

Добрият... Много дълго ще ви чака.

И тихо, и безмълвно ще обича.

Но ето - те, годините, си минават.

Разбирате я - простата наука:

Натрупват се лъжите. Осъзнавате -

че с лошото момче ще сте дотука.

Развеждате се. Писва ви безочието.

И сам-самички гледате децата.

Добрият - той е верен - Той е точен.

Но вече наранена е душата...

Ала държи на вас добрият. И не крие -

че най-важното за него - това сте вие.

И даже да го отрежете - завинаги -

докрай ще ви обича той - добрият.

 

© Стефан Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Познато ви е, нали?
  • Награда за добротата му е поредната язва -
    дето храни я с мисли и лекува с насълзени очи...
    Добрият мъж...
    Еееех, добрият мъж...
    Кой ли го забелязва?
    Удобен е като ръкавица - и да е обиден - не му личи...

    Поздрав и от мене!
  • Много истина има тук. Поздравявам те!
  • А за добрия - никоя никога не плаче!!!!!
Random works
: ??:??