Вие влюбвате се в лошите момчета -
макар че лъжат и изневеряват.
Телефоните ви - за другите - са заети.
Добрите - те са скучни и не стават.
Обиквате пиянката... И кръшкача.
Той е къде-къде по-интересен.
А за добрия - никоя никога не плаче.
Добрият - той е предвидим и лесен.
А лошото момче скандали, спори...
И чакате го до късно - всяка вечер.
Добрият - много-много не говори.
Неловък е. И скромно е облечен.
Добрият - той не гледа вашата пазва -
а винаги ви гледа във очите.
Той думата и честта си не погазва.
Но с него - вие не щете да полетите.
Добрият... Всъщност това е онзи някой -
който прощава на капризното момиче.
Добрият... Много дълго ще ви чака.
И тихо, и безмълвно ще обича.
Но ето - те, годините, си минават.
Разбирате я - простата наука:
Натрупват се лъжите. Осъзнавате -
че с лошото момче ще сте дотука.
Развеждате се. Писва ви безочието.
И сам-самички гледате децата.
Добрият - той е верен - Той е точен.
Но вече наранена е душата...
Ала държи на вас добрият. И не крие -
че най-важното за него - това сте вие.
И даже да го отрежете - завинаги -
докрай ще ви обича той - добрият.
© Стефан Янев Всички права запазени