Jun 5, 2018, 10:06 AM

Добро утро! 

  Poetry » Other
425 0 0

Започвам предсънно да медитирам,

денем искам да съм свеж.

Лягам по гръб, затварям очи и без да спирам,

представям си малка запалена свещ.

Топла като пещ.
 

Пламъкът играе, в опит да се овладее

и това ме кара да виждам надалеч.

Kато пътник в полето, тръгнал да скита пеш.

Сякаш чувам въздухът да пее,

и пак се чувствам лек.
 

Чистота мисловна обгръща ме вече,

съзнание и тяло сливат се в едно.

Но от унеса звук пак ме извлече,

долових го с лявото ухо.
 

Събудих се млад, готов за борба,

под юргана оставих собствената си лошотия.

Поздравих с усмивка ранната зора,

заех се да оправям житейската бъркотия.

© Миро Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??