Jan 22, 2010, 10:30 AM

Добро утро, любима! 

  Poetry » Love
2117 0 3

/ по Т. Нова /

 

Искаш - не искаш, ще се разтворят земни простори...

Зимното слънце ще тръгне по своите дневни маршрути.

Ще стане, ще се протегне, ще се промъкне през мъгли и през щори.

Добро утро, любима! Наистина, добро си е утрото!

 

Някъде, под прозорците, свири свирепо виелица.

Автомобили буксуват, припряно свирят със клаксон.

Знаеш ли, чудесата... Сбъдват ги смелите...

Ние си ги поднесохме... И е прекрасно!

 

Колко е хубаво! Не бързаш. Не пришпорваш и времето.

Кафето забравено прекипява и ни намразва...

Ние пък правим шавливото стихотворение

и си шепнем онази, най-първата фраза.

 

Добро утро, любима! Наистина утрото е добро!

Не се притеснявай! Така е било и ще бъде!

Същите чашки, чинийки... Целунатото чело!

Същите чувства... И Мечтата ни - сбъдната!

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??