Dec 29, 2009, 10:58 AM

Доброта 

  Poetry » Phylosophy
3156 0 4

Доброта

 

 

 

На благоденствие не се приучвай!

Защото то е преходно в света...

Ако си имал - научи се да изгубваш!

Ако си бил щастлив - се научи да страдаш след това!

И както слънцето не чака да го молят

да отдели от свойта светлина и топлина...

Тъй ти не чакай някой да те моли

да правиш цялото, зависещо от теб, добро в света!

Че добротата е език, на който немите говорят!

А също глухите дочуват неговия глас!

И както да възвърнеш времето изгубено назад не можеш...

Тъй няма да успееш да поправиш сторена злина!

Недей да сееш зло, защото ще пожънеш разкаяние!

И не живей в заблудата, че съществува малко и голямо зло!

Прави добро на всички - със желание!

Че има на света едно-единствено, но истинско съкровище -

наречено сърце добро!

И нека паднеме на колене пред добротата!

И да повярваме в доброто, в неговия свят!

За да открием още тука рая на земята!

Че злият още тук предвкусва своя ад!



Елена Найденова - Sun



Авторски клип по този стих:

http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=bg-177645

© Елена Найденова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Прави добро на всички със желание!
    Истински стих!Поздравления!
  • Поздарвления!!!
    Много силен и истински стих!
  • Много истина има в творбата ти, Елена!
    Поздрави!!!
  • "И нека паднеме на колене пред добротата!
    И да повярваме в доброто, в неговия свят!
    За да открием още тука рая на земята!"
    В това се сътои цялата философия на този уж толкова сложен живот!
    Поздравления за прекрасния стих, Елена!
Random works
: ??:??