Apr 25, 2012, 10:06 AM

Доброта... 

  Poetry » Other
589 0 1

Да прегърнеш; да целунеш; да обсипеш със любов;

да си сляп за грозното; да виждаш красотата;
да откликнеш на нечий за помощ зов;

да отнемеш болката в очите и във тях сълзата;

да си грижовен, мил, достатъчно скромен;
да изживееш всеки хубав миг, сякаш е век;
да съхраняваш за всичко само хубав спомен;
да подкрепяш другите и да правиш живота им по-лек;

сърцето ти да е широко отворено -
да бъдеш сърдечен значи това;
да намираш всичко хубаво, заровено

във човека или във света...

Богат си ти, ако това умееш да притежаваш
и никога няма да те застигне самота,
защото себе си и другите най-вече уважаваш -
притежаваш качеството ДОБРОТА !!!

© С. С. All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Добрите хора са много, дано срещаш
    повече от тях,привет!
Random works
: ??:??