ДОБРОТА
Посветено на К.Т.
Доброто вградено е в нас,
родени сме с пориви чисти
и вътрешно шепне без глас:
„отдай се на каузи висши!“
Отправил си поглед навън,
отплеснат, повърхностно гладен,
спи ангелът вечния сън,
потънал в забравени длани.
Но има все още дела,
които напомнят човешкото
и нека да викнем: „Ела“,
на тези слънца – вдъхновените.
© Санвали All rights reserved.