Дочух в тъмнината
Дочух в тъмнината
да пеят песен.
Заслушах се, потрепнах
с нея като есен.
А тя, песента, се носи
развълнувана и жива.
Литна в небесата,
чух я като сила.
Вечерта съблече
старата ù дреха.
Облече нова, друга,
разкрасена, жива.
Стоях и слушах песента
как се огледа към звездите.
А те, прехласнати и светли,
погледнаха я в очите.
© Мария All rights reserved.