Jul 20, 2022, 8:15 PM

Докосване 

  Poetry
136 0 0


...
Животът може да е хубав,
когато го погледнеш с другите очи,
с които мислиш съвършенства
в околността на блянове, мечти. 

 

Събуждаш се и без да търсиш
намираш свежа красота,
в усамотение с любов се пълни
насладената от взор душа. 

 

Различни пориви вълнуват те
като морска пяна,
разляла се по пясъчните дюни,
и там при сините лагуни
нежни пръски щипват загорелите тела. 

 

Докосваш другото ниво,
в улегналост на незабързаното време,
не ти се струва - диво е, зелено, девствено,
необикновено,
различно от напрегнато човешко бреме.

 

Летиш в простора
с птиците на воля
и рееш се в покой и свобода,
достигаш връх в развоя...
Нима това е суета?!

 

               Кр.Генева

© Красимира Генева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??