Чувал ли си за Дон Кихот или Санчо Панса?
Живяха те отдавна – някъде в Ренесанса?
Цял живот преследваха идеи -
сега такива като тях няма и в музеи.
Къде са днес тримата мускетари,
виждал ли си скоро тийнейджъри с китари?
Можеше ли някой да предвиди,
че светът ще стане сбор от индивиди.
Само бай Ганьо усмихва се отсреща
и болката отляво пробожда те гореща.
Ще се нуждаем от копие или рапира,
за да накараме простотията да капитулира.
© Евгени Генчев All rights reserved.