Sep 16, 2006, 1:17 PM

Достоен за награда 

  Poetry
623 0 12

Ако в зората очите ти докосват
най-нежните лъчи от светлина,
ако при залез тихичко тъгуват
и плачат с капките в дъжда...
Ако надеждата намираш във небето,
когато синьо и лъчисто то трепти,
ако със птичите крила в сърцето,
душата ти в простора с тях лети...
Усмивката на малкото дете,
разцъфва ли на твоето лице,
а болката на страдаща душа,
вселява  ли се в твоето сърце?
Ако с отворени очи море сънуваш
и чуваш плясък от криле на чайки,
в море от обич нежно ще потъваш,
посееш ли любов, любов ще жънеш!
Ако от нещо теб те заболи,
ще страда с теб и цалата земя,
защото си достоен за  награда!
Чрез болка... обичта се опознава...

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??