Jan 2, 2011, 11:45 PM

Достойна ли съм още, Боже 

  Poetry » Phylosophy
550 0 3

Достойна ли съм още, Боже,

на листа снежнобял и чист

пак мислите си да положа

като пред твоя взор лъчист?

 

Не стигна ли до мене онзи

библейски изкусител чер,

та мен пред хиляди предлози

да купи като лицемер?

 

Не сбърках ли в живота сложен

пред изпитания безброй,

сред мъка и лъжа - възможен

дали бе правилен завой?

 

Дали си вложил в мене, Боже,

везна, която да трепти,

докато ме боли, да можеш

да съдиш с моите мечти?!?

© Даниела Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??