Oct 16, 2009, 11:19 PM

Драма 

  Poetry » Phylosophy
483 0 1

 

 

 

Драма.

 

Доколко е ценен животът,

когато срещу несправедловост жестока

 се изправяш без смисъл,

без време за орис дори?

 

 

Изгубен в чата,

събуждам мрака.

Преследват ме знаци,

но не от тях

имам параноя.

 

Кажи ми, брат,

счупи ми врат.

Не трябва да пиша,

че калта е лайна.

 

Един живот

дори без съдба,

а друг -

равен на два.

 

Объркан увод,

без послеслов,

сякаш думи на луд

за глухи уши:

с разум пропити

микровълнови миди.

Уви, не е така,

просто точката на зрение

е субективна,

а обектът е по-живнал

от някои с много ум,

обезволени

от дребни игри

или просто от страх,

че няма за тях

место на света.

А не е така,

но, уви, онова,

което глас е небесен,

ги кара да пазят

своята кожа

и воля, и ум,

и да бъдат щастливи дори...

 

Може би почти всеки

би могъл да намери...

Да бъде за миг

по-щастлив от дете

с подарък в ръце.

 

И мълчанието е злато,

и има думи платина,

парите също спасяват,

и парите рушат.

 

Този град не е друг,

гласът ти е чут,

колкото може да бъде

сред усмивки посърнали.

 

На всички въпроси –

един отговор,

съдържащ въпрос -

речта има нос.

 

И нека внимание

да запазим завинаги,

и да можем по чудо

да пресрещнем беда.

 

 

16октомри09

софия

 

 

 

 

 

© Братан All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??