Jan 17, 2023, 2:42 PM

Дребни нещица 

  Poetry » Phylosophy
235 1 4

ДРЕБНИ НЕЩИЦА

 

Все още съм неопитомена,

а моят ден към заника върви.

Дали ще ми остане малко време

за да нагазя в росните треви,

да легна в купа слама посред август

когато Персеидите валят,

и рой светулки пръснати смарагди,

край мен да стрелват като на парад,

а сутрин хладината да се вреже

със дъх на мляко и съзряващ глог

в идилията на едно крайбрежно

селце, забравено дори от Бог,

да знам, че писъмце ще ми напишеш

и раздавачът да ми го даде,

ще стори всяка болчица излишна,

защото в Рая бях, макар за ден.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??