Душата ме боли...
Душата ме боли.
И чувам как ридае,а цял живот
горката за щастие мечтае.
Но откъде да знае,
че най-скъпата цена се плаща...
за наивността.
И какво виновна е,кажете?
Че в доброто вярва-моля ви,простете!
Все пак за нейна сметка е,нали?
С вярата си,сама себе си унищожи.
И ето я-излъгана и изтерзана.
Стои като на плет простряна.
Без капка сили и живец.
Отпуснала ефирното си тяло.
Изгубила е всякаква надежда,
да прави опити отново,
всичко някак да подрежда.
Защото сили не са останали в нея.
И стоейки на прага на смъртта
Умолява всички Божества.
Да я приберат при себе си сега!
Едва ли някога така,
била е жадувана смъртта!
Иван Стоянов
© Иван Стоянов All rights reserved.