Dec 5, 2020, 7:36 AM

Две български обувки 

  Poetry » Humour, Parody, Free verse
550 0 1

Две български обувки,

красиви лъскави надувки

две български обувки са на път

не бива никак да се съдерат

създадени напред да крача

напред  кат гъска пача

и стъпката следа отсича

следата диря се нарича

напред, напредвайки на път

обувките напред вървят

по камъни, чакъл, павета

подритвайки разхвърляни дървета

подметките размекнати скрибуцат

поддържайки крака да куцат.

Две български обувки

седем километра  път вървяха,

изведнъж и двете се разпраха

оставайки ме бос на пътя

оставам сам сега да мътя

напред назад по босите крака

измокрени до кости от роса

напред,назад се суча

краката си на тръни буча.

Две български обувки, аз роптая,

защото са боклуци зная.

Две български обувки са в боклука

разядени, разядени от скука

а моите ходилищни крачонки

се носят на китайски маратонки

коит не струват никакви пари

и нямат късане дори

но малко са ми неудобни

на вид са доста долнопробни

не са две български обувки

грижовно даващи целувки

на босите измъчени крака

да видят път и свобода

© Клажер от Килиджевци All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво! Човече, имаш изключително оригинална, идейна мисъл. Освен това умееш и да я изразяваш оригинално. Ако спреш да се държиш, като някой паметник и да чакаш хората да идват да ти полагат цветя и венци, ще доразвиеш уменията си. Чу ли, мумийо
Random works
: ??:??