Aug 14, 2009, 12:18 AM

Две очи 

  Poetry » Love
552 0 1

Две очи във мрака гледат към звездите,

погубвайки неволно в тях мечтите.

Две очи, тъй бурни като вълните,

надигат спомени от дълбините.

 

Дали сълза ще бъде пак проронена,

подобно птица от гнездото си прогонена?

Дали ще бъдат все тъй весели и живи,

щом останат те без сили?

 

Две очи търсят други две да зърнат

и в поглед бурен те да се прегърнат.

Сами останали със тишината,

да срещнат радостта позната.

 

Блясък бурен в тях ще засияе,

щом някой друг ги пожелае.

Две очи сърца разплакват.

Две очи – две други чакат.

© Живко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • надявам се да намериш очите който ти чакаш. 6 от мен
Random works
: ??:??