Jun 15, 2014, 8:48 PM

Двойниче 

  Poetry » Other
661 0 6

Двойниче

 

          Бобо, обичаме те!

 

Цяла сутрин се взирах в илюминатора,

да те видя - ухилен, и рошав,  и - див! -

Колене да забиваш в корема на вятъра.

И пищялка - в  ухото на месеца крив.

 

Да разливаш на облаци нашата музика.

Да припалваш в небесните вечери - ден.

И - отлитнал от всички игли и перфузори - 

да се гмуркаш в просторите слънчеви, Мен!

 

Но - напразно!  И чак върху пистата чужда,

щом моторите спряха и заслизах едвам,

ме убоде прашинка в едната обувка,

а развързана другата беше дотам,

 

че без малко в бетона чело да избърша!

И разсмях се,  най-после разбрал - и от там

ще ни мяташ от свойте шегички на къшеи,

наше двойниче малко, наш храбрецо голям!

 

© Емил Хаджидиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??