Dec 12, 2015, 1:33 PM

Двуличен? ;) 

  Poetry » Other
539 0 4

 

Аз съм човек с двоен профил;
никой вече не гледа "анфас"
Отляво един; отдясно е втория;
лик обърни, повтори го на глас.

 

Истината:


тя сама те намира,
и да си най-добрия лъжец;
хладно мълви "непотребен си".
Ти си дивеч, а тя е ловец.
Лъжата накрая
при всеки умира;
не можеш да бягаш от себе си.
И празнотата сам те намира,
влюбена в твоите делници.

 

Аз съм този с двойния профил.
А рисунки ли сме египетски?
Самоличност от крипта изровил,
събудена пак с ритуали езически.

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Харесвам, някак си го приех в душата. Но защо точно...ще питам душата. По-късно.
  • Благодаря Зори
  • "И празнотата сам те намира"...

    Силни думи! Поздравления!
Random works
: ??:??