Feb 23, 2023, 2:54 PM  

Дяволите често се обличат в бяло 

  Poetry » Other
255 0 0

Дяволите често се обличат в бяло,

шепнат мъдро "божии" слова.

Казват, че са дух, душа и тяло,

търсят само полза от това.

 

И събират дарове безбройни,

че е сладък техният език.

Ако сте за нещо непокойни,

те ще Ви предложат лек за миг.

 

Дяволите се обличат в бели дрехи,

често се наричат и пророци.

Но дължат те своите успехи

на нашата наивност и пороци.

© Таня Гулериа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??