Dec 4, 2019, 10:14 AM

Дъга 

  Poetry » Landscape
960 0 1

Дъждовни капки. Слънчев лъч.

Дъга. Многоцветна красота.

 

Червеното със цвят на мак. Червено е и виното пенливо.

Агресия, любов и страст. Цвят свещен на огъня и на любовта.

Желания неосъществени. Цвят – рубин.

 

Оранжево. Слънчогледите в полето

Цветът на изгрева и залеза.

Цвят величие и красота. Цвят нирвана и магия.

Житейска мъдрост, eсен. Свобода и вдъхновение.

Енергия и позитивизъм.

Радост, свобода, топлина и магнетизъм.

 

Жълто. Минзухар.

Божественото жълто. Символът на Слънцето.

Надежда, радост, оптимизъм.

Слънце, пясък, есенни листа.

А на нашата трапеза – тиква, банан , лимон.

 

Зелено. Природа, свежест, спокойствие.

Надежда, младост, здраве, мир.

Оптимизъм, изобилие. Хармония в душата.

Изумруд и нефрит.

 

Синьо. Сини са метличините в полето.

Духовност, истина, доверие.

Студ, прохлада, меланхолия.

Цветът на небето , океана и морето.

 

Индиго. Цветът на бурната вода.

Зима. Спокойствие и чистота.

 

Виолетово. Цвят на орхидеите и ириса.

Тайственност и недостъпност.

Духовност, мистика, магия.

Вяра, тайственност, аристократизъм.

 

Седем цвятя в цветната магия.

 

© Румяна Маринова All rights reserved.

  924 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??