Jan 24, 2010, 4:32 PM

Дъжд 

  Poetry » White poetry
555 0 0

Ясен майски ден

излизам на разходка

небрежно пременен

и със мечтателна походка

 

Улицата ме поглъща

без питане без свян

нещо в мене се обръща

виждам свят в низост облян

 

Бизнесмени в скъпи костюми

лимузини клубове кабарета,

удавени в гнусни парфюми

 

Жени с щедри форми

разливат целулит по пилона

младежи без нравствени норми

горди псуват от стадиона

 

Търговец ми предлага оферта

- Взимаш три за две...

да му имам дерта

душата ми е облачно небе

 

Як мъжага се хили ехидно

той е млад дебеловрат

имал имущество свидно

но е умствено сакат

 

Млад асистент ме поглежда

облаците стават порой

- Приятелю скъп аз съм чел

Чехов Достоевски Толстой

 

Бабички прегърбени на две

седнали на пейки и бокали

кротко сръбват си кафе

коментират турски сериали

 

Дъждовен майски ден

тичам да не се намокря

но не навън вали

дъждът плющи дълбоко в мен

© ShamelessDreams All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??