Sep 30, 2010, 1:52 PM

Дъждовен ден 

  Poetry
708 0 6

                Дъждовен ден


Сутрин е, но утрото е спящо,

 сгушено подремва във мъгла.

Сутрин след нощта разлята,

мокра, изморена от дъжда.


Дъжд, събрал се във капчука,

кап... кап... капе в тишина.

Цветенце, навело чашка,

кротко чака си  деня.


Сутрин беше, а настана пладне,

ден, преминал във мъгла.

Дъжд се стича по капчука,

кап... кап... капе в мен тъга.

© Искра Радева Николова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??