Oct 9, 2011, 11:57 PM

Дъждовни капки върху лист похабен 

  Poetry » Other
685 0 0

 

 

Натежали падат, от гняв разпилени,

дъждовни капки върху лист похабен.

В песен превръщат се бурите летни.

Уморен заслушва се съдникът в мен.

 

Четиристишие ново, чувам го нощем,

натъжено сърцето на вятъра пее.

Запявам аз с него, невиждаща още,

сълзи по лицето как времето сее.

 

По жици безкрайни, сгушени в мрака

черни птици са ноти, накацали там.

Затварям клепачи, часовникът трака,

всеки мой дъх взет назаем е, знам.

14 август, 2011

© Христина Гълъбова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??