Nov 17, 2012, 3:07 PM

Дълг 

  Poetry
404 0 2

           ДЪЛГ

 

"Човекът е на дълг голям обречен"...

е казал някой. Знам ли вече кой?!

Но тази мисъл от дете я помня 

и някак си свещена е за мен.

 

Но що е дълг?!

Дългът за нас какво е?

Замисляме ли се за миг дори?

Забързани, заслушани в прибоя,

вървим напред с приведени глави.

 

И някак си привиква с туй човекът,

забравил за дълга си той.

Не се замисля и не пита

защо е тук и кой е той?

© Анка Келешева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??