Когато облак легне над Пирина
и тътен гръмко хълма огласи,
напомнят ни, че там високо има
едни души на бродници бойци.
Те дадоха сърцата си да има
сега живот за нашите деца
и ние трябва да покажем сила
да ходим с гордо вдигната глава.
Отечество не се гради от роби,
то дава се на онзи що е смел,
да скърши сам железните окови,
смъртта да предизвика на дуел.
За нази Яне ще разбие гроба,
а Гоце ще се вдигне от пръстта,
да върнат светла свобода на роба,
да видят силна своята страна!
Те искаха в душите ни да има
една любов, единствена земя!
И паднаха, но няма да загинат,
в съзнанието ни е жива дързостта!
България ще бъде силна, цяла
дорде ги помним, славим и любим,
дорде човекът гордо отстоява
достойнството да бъде неин син!!!
Деница Красимирова
Специални благодарности за вдъхновението на Ива и Вели Костадинови и тяхното изпълнение на песента "Чия е тази земя" 🤗
© Деница Красимирова All rights reserved.