18.10.2020 г., 14:51 ч.  

Дълг към нашата страна 

  Поезия » Гражданска, Оди и поеми
570 1 0

Когато облак легне над Пирина

и тътен гръмко хълма огласи,

напомнят ни, че там високо има

едни душ​​​​и на бродници бойци.

 

Те дадоха сърцата си да има

сега живот за нашите деца

и ние трябва да покажем сила

да ходим с гордо вдигната глава.

 

Отечество не се гради от роби,

то дава се на онзи що е смел,

да скърши сам железните окови,

смъртта да предизвика на дуел.

 

За нази Яне ще разбие гроба,

а Гоце ще се вдигне от пръстта,

да върнат светла свобода на роба,

да видят силна своята страна!

 

Те искаха в душите ни да има

една любов, единствена земя!

И паднаха, но няма да загинат,

в съзнанието ни е жива дързостта!

 

България ще бъде силна, цяла

дорде ги помним, славим и люб​​​​и​​​м,

дорде човекът гордо отстоява

достойнството да бъде неин син!!!

 

Деница Красимирова

 

Специални благодарности за вдъхновението на Ива и Вели Костадинови и тяхното изпълнение на песента "Чия е тази земя" 🤗

© Деница Красимирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??