Sep 11, 2014, 6:10 PM

Дълго есенно стихотворение 

  Poetry » Landscape
930 0 5

Босоного е лятото, а есента носи обуща

от сухи листа, дето вечно пропущат.

И си бъбрят по есенно двете врабчета в шубрака,

че дошло му е времето и лятото няма да чакат

да догаря с последните въглени, дето топлят душата.

 

А е смешна кралицата есен с тези стари навуща!

Ама иначе приказно хубава, гиздава и могъща!

Може само за миг да посипе със сиво небето,

а пък после да върне частица от лятото, дето

босоного е уж, а пък цигански шляпки си връзва

и цапа във локвите, дето слънчеви зайчета бързат

да откраднат частица от умореното лято,

че им трябват за зимата късчета злато!

© Росица Сертова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??