Apr 16, 2008, 8:51 AM

Дъще! 

  Poetry » Phylosophy
455 0 0
Дъще!

Раззелени се
и се разпростри!
Развихри се
и се разпъстри!

Дарбите си не угасяй
и характера чисти!
А от светските украси
настоятелно страни!

Насърчи се!
Укрепи се!
Поучи се!
Осмели се!

Хладкостта да изгори,
старото да се изтръгне!
Ревността ти да гори,
новото напред да тръгне!

Любовта ти да шушти,
раните да оздравеят
и Духът да ти шепти:
"Моите за Мен живеят!"

10. 04. 2008 г.
Прага

© Станимир Тахов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??