Jun 1, 2010, 10:59 AM

* * * 

  Poetry » Phylosophy
606 0 17


ЗА ТИЧАНЕТО И ОБИЧАНЕТО

От всичките години лудо тичане 
по пътища с победи и заблуди, 
от всичките уроци по обичане, 
които, недоучени, ме будят, 
от всички тях едничко нещо само 
научила съм безпогрешно, мамо, 
но вече ЗНАМ-
          щом истински обичаш, 
          дори да трябва цял живот да тичаш,
          обичаш всичко, за което тичаш, 
          дори самото тичане обичаш!
          Победата без обич е заблуда,
          а тичане без обич е залудо...
От моите уроци този само
научих и ми свети в пътя, мамо,
но той си струва лудото ми тичане
и двойките ми в курса по обичане!

© Петя Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??