Apr 19, 2015, 10:49 AM

Един от есенните дни 

  Poetry » Landscape
285 0 1

 

ЕДИН ОТ ЕСЕННИТЕ ДНИ

 

Един усмихнат слънчев ден,

от мен прогони Есенето,

със ласки истински към мен,

не както бе до днес прието.

 

Аз благославям вече Есента,

та тя е по-добра от всяко лято.

О, най-щастлив съм  днес в света,

и тя за мене стана свята!

 

След сълзите  над пустошта,

и след смразяващия   вятър,

след безпощадната слана,

днес щастието ме  премята!

 

О, влезе този ден със взлом,

дано по дълго с мен остане!

Един "Бунтарин",  без канон!

Дано  в ръцете си ни хване!

25.09.2014г. с.Драгойново

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • В моя край на есента казват "есене",на пролетта- "пролете".Това не съм си го измислил аз!
Random works
: ??:??